Masennusta ja maniaa -valokuvanäyttely Kangasala-talossa

Masennusta ja maniaa -näyttelyssä tuodaan taidevalokuvan keinoin esille kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Tarkoitus on lisätä tietoa ja poistaa sairauteen liittyvää stigmaa. Valokuvat on ottanut Krister Löfroth. Valokuvanäyttely on esillä Kangasala-talon 2. krs aulassa 6.9. – 2.10.2022.
Kaksisuuntaiset ry:n valokuvanäyttely Masennusta ja maniaa Kangasala-talossa 6.9. – 2.10.2022.

Kuvat: Krister Löfroth

Kaksisuuntaiset ry:n ja JAS Kamerakaupan yhteinen valokuvaprojekti Masennusta ja maniaa käynnistyi kesällä 2020. Projektin tarkoitus on tuoda esiin kahdentoista kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavan kasvot ja elämäntarinat, jotta tietoisuus sairaudesta lisääntyisi ja sairauteen liittyvä stigma hälventyisi.

Projekti tuotti vuosikalenterin Masennusta ja maniaa 2021. Suunnitelmissa oli siihen liittyvä valokuvanäyttelyiden sarja, jonka oli tarkoitus kiertää Suomea useassa eri kaupungissa alkaen vuodesta 2022. Ensimmäinen näyttely pidettiin Jyväskylän pääkirjastossa heinäkuussa 2022. Kangasalan näyttely on sarjan toinen.

Yhdistys etsi malleiksi 12 rohkeaa vapaaehtoista, jotka olivat valmiit kertomaan tarinansa julkisuudessa. Kuvaukset tehtiin syksyn 2020 kuluessa Helsingissä ja Tampereella. Kuvat otti tamperelainen valokuvaaja Krister Löfroth, joka myös suunnitteli kalenterin layoutin. MAGITO sekä Visuaalisen Viestinnän Instituutti VVI lahjoittivat käyttöömme kuvauspaikat.

Mielen sairauksiin liittyy tänä päivänäkin vahvasti stigma eli häpeäleima. Sairastuneet ovat kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä, joita vain on kohdannut sairauden muotoinen tragedia. On turhaa hävetä traagista asiaa, johon ihminen on täysin syytön, saati ulkopuolelta leimata häpeälliseksi. Mielen sairaudet ovat yleisiä ja tavallisia, ja sellaisina niitä tulisi myös julkisuudessa käsitellä, ei kauhistellen eikä toisaalta myöskään kaunistellen.

Kaksisuuntaiset ry on valtakunnallinen, yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on tarkoitettu kaikille kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville, sekä heidän läheisilleen. Yhdistyksellä on vuonna 2022 hieman alle 200 jäsentä.

Yhdistys järjestää sairastuneille vertaistukea sekä kasvokkain että verkossa. Yhdistys kiinnittää yhteiskunnallista huomiota psykiatrisesti sairastuneille tarkoitettujen mielenterveyspalvelujen saatavuuteen, laatuun ja tasoon sekä tekee ennalta ehkäisevää työtä mielenterveyden alueella. Yhdistys valvoo kohderyhmänsä etuja yhteiskunnassa ja poistaa toiminnallaan psykiatrisiin sairauksiin liittyvää häpeäleimaa. Toistaiseksi yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin.

Näyttely on esillä Kangasala-talon 2. krs aulassa 6.9. – 2.10.2022. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Kangasala-talon aukioloaikoina.

Masennusta ja maniaa -valokuvanäyttely Kangasala-talon 2. krs aulassa 6.9. – 2.10.2022
Vapaa pääsy

Lisätietoja:

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste