Olli Mustonen tuo Beethovenin pianosonaatit Kangasala-taloon

Omaleimainen huippupianisti Olli Mustonen on odotettu vieras tammikuun lopulla Kangasala-talossa. Mikä sopisikaan paremmin ohjelmistoksi Beethovenin juhlavuonna kuin mestarisäveltäjän pianosonaatit. Beethovenin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta ja Kangasala-talo juhlii hänen musiikkiaan tällä konsertilla. Lippuja on vielä saatavilla, mutta Kangasala-sali täyttyy hyvää vauhtia.
Olli Mustonen konsertoi Kangasala-talossa tammikuussa 2020.

Olli Mustonen, kuva: Heikki Tuuli

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa. Mustosen parin vuoden takainen konsertti Kangasala-talossa veti salin täyteen innostunutta yleisöä. Kangasala-salin Steinway-flyygeli sai vaativan soittajan hyväksynnän.

Kiertueellaan Mustonen soittaa soolokonserteissa kaikki Beethovenin pianosonaatit. Kangasala-talon konsertissa kuulemme neljä sonaattia, myös c-mollisonaatin lisänimeltään “Pateettinen”. Vuonna 1799 valmistunut pianosonaatti esittelee Beethovenin romanttisen mollityylin. Nimenomaan tyylipuhtaus paljastaa, että sonaatin taustalla eivät ole niinkään henkilökohtaiset kärsimykset kuin pyrkimys antaa uudenlaiselle tunneilmaisulle mahdollisimman tiivis ja tehokas muoto.

A-duurisonaatissa Beethoven astuu aiempaa karumpaan, mutta samalla hienovireisempään maailmaan. Kiinnostus barokkisiin esikuviin näkyy rakenteessa ja tehostuneessa kontrapunktissa. A-duuri-sonaatti on myös tutkielma parisuhteista, kahden vapaan ja lyyrisen sekä ankaran ja särmikkään osan yhteiselämästä.

Olli Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Olli Mustonen: Beethovenin pianosonaatit ”Pateettinen” to 30.1. klo 19, liput alk. 28/25/15 €

Ludwig van Beethoven (1770-1827):

Pianosonaatti nro 3 C-duuri op. 2/3
Pianosonaatti nro 8 c-molli op. 13, “Pathétique”
Pianosonaatti nro 28 A-duuri op. 101
Pianosonaatti nro 27 e-molli op. 90

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste