Pekka Pohjolan musiikki soi Heavy Jazz -konsertissa Kangasala-talossa

The Breedin nimekkäät muusikot Jukka Iisakkila, Jaan Wessman, Aki Lääkkölä, Niko Ronimus ja Ville Ojanen tuovat konsertissa oman persoonallisen lisänsä Pekka Pohjolan ikuisiin sävellyksiin. Heavy Jazz – The Breed plays music of Pekka Pohjola -konsertti kuullaan Kangasala-talossa torstaina 7.2.2019 klo 19.
The Breed plays Pekka Pohjola

Pekka Pohjola (1952–2008) oli vuosikymmenten ajan yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista muusikoista ja säveltäjistä. Klassisen musiikkitaustan omaava Pohjola tuli tunnetuksi 1970-luvulla progressiivista rockia soittaneen Wigwam-yhtyeen virtuoosibasistina. Hänen laajaan säveltuotantoonsa kuuluu lukuisia soololevyjä.

– Pekka Pohjolan vahvat sävellykset vetoavat moniin. Ne eivät ole perinteistä rockia, vaan verrattavissa klassisen musiikin mestariteoksiin ja The Beatlesin kappaleisiin. Sävellyksillä on selkeästi oma kieli ja tyyli, joka kantaa ajassa eteenpäin, kertoo yhtyeen vetäjä, kokoonpanossa kitaraa ja pianoa soittava Jukka Iisakkila.

The Breed-yhtyeen muusikot edustavat monipuolisesti musiikin eri genrejä. Jukka Iisakkila on monipuolinen muusikko-kitaristi-instrumentalisti ja säveltäjä. Hän on muun muassa kitaristilegenda Steve Vain arvostettu yhteistyökumppani.

Kokoonpanon basisti Jaan Wessman on multi-instrumentalisti, joka on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Mike Keneallyn (Frank Zappa) Marco Minnemannin, Palefacen ja Jonne Aaronin kanssa. Kosketinsoittaja Aki Lääkkölä on tunnettu Absoluuttisesta Nollapisteestä ja rumpali Niko Ronimuksen taidot ovat kysyttyjä kotimaamme yhtyeissä.

Oman lisämausteensa konserttiin tuo Ville Ojanen, rokkaavan maailmanmusiikin kansainvälisellä huipulla toimiva viulisti–säveltäjä.

– Pekka Pohjola oli myös viulisti. Pohjolan sävellyksissä on myös paljon suomalaista kansanmusiikkiperinnettä melodioitaan ja harmonioiltaan, Jukka Iisakkila kertoo.
– The Breedin ei ole suoraa paahtoa, vaan Ojanen tuo soitollaan lisäsävyjä. Hän erottaa meidät muista Pohjolan musiikkia soittavista tribuuttikokoonpanoista, Iisakkila jatkaa.

The Breed on esittänyt Pekka Pohjolan musiikkia menestyksekkäästi suomalaisilla festivaaleilla, konserttisaleissa sekä klubeilla, ja konsertti on kiinnostanut kuulijoita sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

– On hienoa, että voimme tehdä Pekka Pohjolan musiikkia tunnetuksi myös nuoremmille sukupolville, pohtii Jukka Iisakkila.

Kokoonpano

Jaan Wessmann, basso
Aki Lääkkölä, kosketinsoittimet
Niko Ronimus, lyömäsoittimet
Ville Ojanen, viulu
Jukka Iisakkila, kitara, piano

Heavy Jazz − The Breed plays music of Pekka Pohjola to 7.2.2019 klo 19
Liput Kangasala-talolta 20/18/10 €, Lippu.fi 22,50/20,50/11,50 € + toimitusmaksu

Lisätietoja:

Jukka Iisakkila
040 550 1070
jukka.iisakkila@gmail.com

Laura Pekkala
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

www.kangasala-talo.fi
www.k-kino.fi
www.facebook.com/kangasalatalo
www.twitter.com/Kangasalatalo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste