Rossinin Tuhkimo koko perheen lastenoopperana Kangasala-talossa syyslomalla

Kaikille tuttu satu, Gioachino Rossinin Tuhkimosta lyhennetty ja suomenkielinen hurmaa katsojansa Kangasala-talossa lauantaina 19.10.2019 klo 14.

Uudenlainen ja raikas toteutus klassikkoteoksesta tarjoaa hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan, jossa lopulta voittavat ymmärrys, rakkaus ja anteeksianto. Teokseen on lisätty puherepliikkejä, joten se on lapsille sujuva ja kepeä seurattava.

Lastenoopperan ohjaus on nykyaikaisen mukaansatempaava, hauska ja täynnä iloisia yllätyksiä sekä sattumuksia. Esiintyjinä ovat nuoret ammattilaulajat ja orkesteria imitoi pianisti Laura Kivikoski. Esityksen on ohjannut ja sovittanut Anselmi Hirvonen.

Esitys käsittelee ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita: erilaisuutta, kiusaamista, syrjintää ja ulkonäkövaatimuksia. Kaikki pääsevät helposti mukaan kokemaan tarinaa yhdessä. Tunti kepeän ja hauskan klassisen oopperamusiikin parissa kuluu lapsilta kuin huomaamatta.

Tuhkimo on ikivanha kansansatu, josta on lukuisia erilaisia versioita. Tarina erilaisine muunnelmineen on tunnettu joka puolella maailmaa ja se on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista saduista.

Kun Rossinille ehdotettiin aihetta sävellettäväksi, hän suostui sillä ehdolla, että tarinasta karsittaisiin pois kaikki yliluonnollinen ja taianomaisuus. Hän halusi tehdä aiheesta realistisen koomisen oopperan; sadun aikuisille, joka hauskuutensa ohella myös koskettaisi aidosti yleisöä. Syntyi yksi suosituimmista koomisista oopperoista, jonka tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon.

Työryhmä:

Ohjaus ja sovitus: Anselmi Hirvonen
Piano: Laura Kivikoski
Lavastus ja puvut: Hanna Hakkarainen
Suomenkieliset laulutekstit: Hannu Heikkilä

Tuhkimo: Suvi Larjamo
Prinssi Ramiro: Tuomas Miettola
Dandini: Vikke Häkkinen
Don Magnifico: Veli-Pekka Väisänen
Alidoro: Ronnie Karlsson
Clorinda: Johanna Lesonen
Tisbe: Outi Pekkarinen

Tuhkimo-lastenooppera Kangasala-salissa la 19.10.2019 klo 14.
Liput Kangasala-talolta 18/13 €, Lippu.fi alk. 20,50/14,50 € + toim.maksu
Perhelippu neljälle 48 € / Lippu.fi 54 € + toim.maksu

Soveltuu koko perheelle. Esityksen kesto n. 60 min.

Mediakuvat kansiossa: https://www.dropbox.com/sh/kl1oe0684h13py9/AAAQpPz1ta8vSrgB_ecdK32Ma?dl=0
Kuvat Markku Pihlaja, kuvaajan nimi mainittava julkaistaessa

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

www.kangasala-talo.fi
www.facebook.com/kangasalatalo
www.twitter.com/Kangasalatalo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste