Salaperäinen taikahuilu soi Mozartille Kangasala-talossa

Mozartin kasvutarina ja aikamatka musiikin historiaan - Pirkanmaan musiikkiopiston ja Kangasalan Pikkuteatterin Salaperäinen taikahuilu-musiikkinäytelmä nähdään Kangasala-talossa 26.-28.4.2022.
Salaperäinen taikahuilu

Vuonna 2020 Pirkanmaan musiikkiopisto täytti 50 vuotta ja Kangasalan Pikkuteatteri 10 vuotta. Juhlan kunniaksi käsikirjoitettu musiikkinäytelmä saa vallinneen koronatilanteen johdosta ensi-iltansa yli 1,5 vuotta suunniteltua myöhemmin huhtikuussa 2022.

Salaperäinen taikahuilu on musiikkiopiston soittajien ja Kangasalan Pikkuteatterin näyttelijöiden yhteisproduktio. Yhteistuotannossa ovat mukana Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä ja Kangasala-talo.

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet näytelmäkirjailija Paula Mäkeläinen ja klassisen musiikin asiantuntija, Pirkanmaan musiikkiopiston lehtori Jyrki Lähteenmäki.

***

Mozart on musiikin ihmelapsi, jota isä kuljettaa ympäri Eurooppaa. Mozartista kasvaa tunnettu säveltäjä, joka näkee maailmaa ja elää musiikista. Luovuus ei ole kuitenkaan aina helppoa, ja Mozartin voimat hupenevat. Salaperäinen taikahuilu saa turhautuneen Mozartin havahtumaan ja lähtemään ihmeelliselle matkalle läpi musiikin historian. Musiikkinäytelmä vie katsojan Mozartin kasvutarinaan ja musiikin alkujuurille – siihen, miksi samat sävelet sykähdyttävät yhä uudelleen ja uudelleen ja saavat luomaan koko ajan uutta.

Käsikirjoittaja Paula Mäkeläinen:

“Olen pohtinut osana tätä Mozartin tarinaa, mikä elämässä on tärkeintä eri ikäisille. Kiteytetysti voisi sanoa, että tärkeintä on itselle merkityksellisten asioiden toteuttaminen. Sen tuntee sydämessä, kun saa tehdä jotakin innostavaa ja mielenkiintoista. Jokaisessa lapsessa, nuoressa ja aikuisessa on näkyviä tai vielä piilossa olevia vahvuuksia. Jokaisella on myös tarve olla osa jotakin, kuulua johonkin ja olla osa yhteisöä. Jokaisella on tarve tulla nähdyksi ja löytää oma polku.”

***

Ohjaus: Mika Eerola
Apulaisohjaaja: Juliane Mikkonen
Musiikin ohjaus: Ulla Terva, Leenamaija Raukola, Maria Heinonen, Jyrki Lähteenmäki

Ikäsuositus: sopii kaiken ikäisille

Esityksen kesto on n. 1 t 30 min, sisältäen väliajan.

Tiedotteeseen liittyvät tiedustelut ja haastattelut:

Käsikirjoittaja ja Kangasalan Pikkuteatterin puheenjohtaja: Paula Mäkeläinen 050 405 9940
Käsikirjoittaja ja Pirkanmaan musiikkiopiston lehtori Jyrki Lähteenmäki: 045 129 5509

Esitykset: Kangasala-Talo, Kuohunharjuntie 6, Kangasala

pikkuteatteri.fi

Mozartin ja muiden säveltäjien matkassa halki eri aikakausien matkaava musiikkinäytelmä esitetään ilta- ja koululaisnäytöksinä:

Lippujen hinta: aikuiset 20 €, lapset ja opiskelijat 10 €

Iltanäytökset (lippuostot Kangasala-talon lippukaupasta tai lippu.fi)

Ti 26.4. klo 18
Ke 27.4. klo 18
To 28.4. klo 18

Koululaisnäytökset (varaukset Pikkuteatterin kautta tuottaja@pikkuteatteri.fi)

Ke 27.4. klo 9
To 28.4. klo 9

Lisätietoja: pikkuteatteri.fi

***

Kangasala-salin tapahtumissa on maskisuositus ja Kangasala-talo pyytää asiakkaita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta.

Tapahtumiin voi tulla vain oireettomana. Jos asiakas sairastuu, Kangasala-talon koronaturva takaa sen, että hän saa rahat takaisin omasta ja yhden seuralaisensa lipusta, kunhan ilmoittaa asiasta ennen tapahtumaa Kangasala-talon asiakaspalveluun.

Lisätietoja:

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste