Tampereen pianokilpailun nuori tähti kuljettaa luontokuvien kautta alkuvoiman lähteille

Tampereen pianokilpailuissa 2017 jaetulle 2. sijalle yltänyt Fanny Söderström tuo Kangasala-talon resitaalikonserttiinsa muun muassa saksalaisia sävyjä nykyisestä opiskelukaupungistaan Berliinistä. Söderströmin pianokonsertti soi Kangasala-salissa tiistaina 4.12. klo 19.
Fanny Söderström pianokonsertin promokuvassa

 

Konsertti on Kangasala-talon palkinto, joka myönnettiin yhdelle kilpailun finalisteista.

Fanny Söderström (s. 1993) on monipuolinen nuori pianisti, joka liikkuu sulavasti tyylistä toiseen. Söderströmin ohjelmisto kattaa laajalti teoksia 1700-luvun alusta aina nykypäivän kantaesityksiin asti.

− Kangasala-talon konsertin teema on matka sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti. Konsertti alkaa Debussyn preludeilla, jotka ovat herkkiä luontokuvia. Schumannin Nocturno eli yölaulu jatkaa samaa teemaa. Händelin Chaconne puolestaan edustaa minulle soittajana alkuvoimaa. Se on iloinen ja rempseä ja antaa soittajalle omaa tilaa, Fanny Söderström kertoo innostuneesti.

– Konsertin päättävä puolituntinen Lisztin sonaatti puolestaan on kuin elämänmittainen matka, Söderström jatkaa.

Vuonna 2017 Söderström saavutti menestystä Nordic Piano Competition-kilpailusssa (finalisti) ja Tampereen pianokilpailussa (jaettu 2. sija). Samana vuonna hän myös edusti Suomea kansainvälisessä Maj Lind-pianokilpailussa.

Söderström on opiskellut pianonsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuosina 2009−2016 professori Tuija Hakkilan ja Antti Hotin johdolla. Tällä hetkellä täydentää opintojaan Berliinin Taideyliopistossa.

Söderström esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea. Suomen lisäksi Söderström on konsertoinut ympäri Kiinaa ja esiintynyt Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Kanadassa.

− Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu soittaa mahdollisimman paljon! Söderström kertoo. Häntä on kuultu niin solistitehtävissä kuin kamarimuusikkona mutta myös liedin ja oopperan parissa. – En vielä tiedä, mikä näistä on minulle rakkain, ja ehkä sitä ei tarvitse päättääkään, Söderström tuumii.

− Olen kuullut, että Kangasala-talossa on hirveän hyvä soitin, ja hyvä sali, joten odotan innolla ensi viikon konserttia, Söderström jatkaa.

Kangasala-talo tarjoaa vapaalippuja konserttiin Tampereen seudun pianonsoiton oppilaille ja heidän perheilleen. Vapaalippuja on saatavilla rajoitettu määrä. Varaukset maanantaihin 3.12. klo 12 mennessä: 040 773 0148, info@kangasala-talo.fi.

Tampereen pianokilpailun palkintokonsertti: Fanny Söderström ti 4.12.2018 klo 19. Liput Kangasala-talolta 12/10/5 €, Lippu.fi 13,50/11,50/6,50 € + toimitusmaksu

Lisätietoa ja lisää kuvia

Konsertin ohjelma

Claude Debussy:
Preludeita
4. Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir (Äänet ja tuoksut pyörivät iltatuulessa) (1. kirja)
7. La terrasse des audiences du clair de lune (Kuutamoterassi) (2. kirja)
7. Ce qu’a vu le Vent d’Ouest (Mitä länsituuli näki) (1. kirja)

Clara Schumann:
Nocturno op.6 no.2 F-duuri
Romanssi op.11 no. 1 es-molli

Georg Friedrich Händel:
Chaconne G-duuri HWV 435

–väliaika–

Franz Liszt:
Sonaatti h-molli S.178

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste