Tango del norte soittaa Piazzollan tangoja Kangasala-talossa 17.6.2021

Kangasala-talossa kuullaan pitkästä aikaa elävää musiikkia torstaina 17.6.2021 klo 19, kun Tango del norte -orkesteri soittaa argentiinalaisen säveltäjän ja tangon uudistajan Astor Piazzollan unohtumattomia tangoja. Kolmesataapaikkaiseen Kangasala-saliin myydään liput viidellekymmenelle nopeimmalle musiikinystävälle.
Tango del norte – Piazzolla 100 -konsertti Kangasala-talossa 17.6.2021.

Tango del norte – Piazzolla (2020)

Argentiinalaisen säveltäjän ja virtuoosimaisen bandoneonistin Astor Piazzollan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Tango del norten Piazzolla – 100 -konsertti on kunnianosoitus suurelle tangon uudistajalle ja tango nuevon kehittäjälle. Konsertissa kuullaan sekä Piazzollan rakastetuimpia kappaleita että vähemmän soitettuja helmiä.

Piazzolla yhdisti musiikissaan tangoon elementtejä klassisesta musiikista ja jazzista, minkä seurauksena syntyi aivan omanlaisensa tangon tyylisuunta, tango nuevo eli uusi tango. Hän sävelsi elämänsä aikana valtavan määrän musiikkia ja oli oman aikansa supertähti. Piazzolla on edelleen maailmalla tunnetuin nimi tangomusiikin saralla.

Sellisti Heikki Hämäläisen, bandoneonisti Sami Pirttilahden ja pianisti Ville Vestergårdin muodostama Tango del norte on alansa ehdottomista huipuista koostuva yhtye, jonka taival on vuonna 2011 alkanut juuri Astor Piazzollan musiikista. Konsertti juhlistaa samalla yhtyeen kymmenvuotista uraa.

Tango del norte on konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin, ja esiintynyt lisäksi Espanjassa ja Poznanin tangofestivaalilla Puolassa. Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa, ja saaneet ensikäden tietoa muun muassa Nestor Marconin, Julio Panen, Jose Colangelon, Pablo Estigarribian, Julián Peraltan ja Hector del Curton kaltaisilta tangon suurnimiltä. Näistä useat ovat tehneet aikoinaan yhteistyötä myös itse Astor Piazzollan kanssa.

Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä “Raíces de pasión“ yhdessä argentiinalaisen laulajan Romina Biancon kanssa, ja kesällä 2018 julkaistiin duolevy “Solos & Duos“.

Ohjeet turvalliseen kulttuurielämykseen löytyvät Kangasala-talon sivuilta.

Tango del norte: Piazzolla – 100
To 17.6.2021 klo 19, liput alk. 18/15 €

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste