Tule kuulemaan, kuinka perinteisistä luontoelokuvista poikkeava Ilveskuiskaaja syntyi

Keskiviikkona 6.9. klo 17.30 K-Kinossa alkavan Ilveskuiskaaja -elokuvan näytöksen jälkeen elokuvan tuottaja Pasi Hakkio kertoo tästä poikkeuksellisesta uutuusdokumentista ja sen teemoista, sekä vastaa yleisön kysymyksiin.
Ilveskuiskaajan on ohjannut tamperelainen palkittu luontokuvaaja Juha Suonpää ja tuottanut kangasalalainen Pasi Hakkio. Kuvassa dokumentin päähenkilö Hannu Rantala. Kuva: Alexander Lembke.

Ilveskuiskaajan on ohjannut tamperelainen palkittu luontokuvaaja Juha Suonpää ja tuottanut kangasalalainen Pasi Hakkio. Kuvassa dokumentin päähenkilö Hannu Rantala. Kuva: Alexander Lembke.

Raumalainen Hannu Rantala on seurannut vuosien ajan hänen pihapiirissään elävien ilvesten elämää. Parta-Jooseppi, Täplä, Ärmätti ja Laitilan Kauhu – kaikki ilveksiä, jotka Hannu tuntee nimeltä ja käytöksestä. Hannu väittää myös voivansa keskustella heidän kanssaan.

Ilveskuiskaaja on lämmin, yllättävä ja unenomainen tarina siitä, miten ihminen voi löytää tiensä takaisin villin luonnon keskelle. Kymmenien ja taas kymmenien metsäkameroidensa avulla Hannu avaa meille ilvesten maailman lisäksi luonnon monimuotoisuutta tavalla, jollaista ei ole aiemmin nähty.

Elokuva on myös tärkeä osoitus suojelutyön voimasta. Sata vuotta sitten melkein sukupuuttoon kuollut ilves on palannut Suomeen lajin rauhoittamisen ansiosta. Euraasian ilveksen kannasta 25% on tällä hetkellä Suomessa. Kuitenkin suojelustatuksesta huolimatta joka neljäs ilves tapetaan vuosittain poikkeusluvin. Hannu käy taistoon ystäviensä puolesta. Pystyykö Hannu pelastamaan ilveksen vai pelastaako luonto sittenkin Hannun?

Ilveskuiskaaja sai ensi-iltansa maaliskuussa yhdellä maailman merkittävimpänä pidettynä dokumenttielokuvafestivaalilla CPH:DOXissa, jossa elokuva palkittiin kunniamaininnalla. Elokuva on valittu myös ainoana suomalaisena pitkänä elokuvana Pohjois-Amerikan tärkeimmälle dokumenttielokuva festivaalille Hotdocsiin.

ILVESKUISKAAJA ja tuottajavierailu Kangasala-talon K-Kinossa ke 6.9.2023. Elokuva alkaa klo 17.30 ja keskustelutuokio tuottaja Pasi Hakkion kanssa näytöksen jälkeen n. klo 18.50. Liput 12 € joko ovelta tai ennakkoon Kangasala-talon lipunmyynti ja www.k-kino.fi

Ilveskuiskaaja -elokuva Kangasala-talon K-Kinossa syyskuussa 2023.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste