Tuula Lehtisen näyttely A Piece of Cake Kangasala-talon galleriassa 6.3. – 28.4.2019

Kangasala-talon galleriassa on avautunut kuvataiteilija Tuula Lehtisen taidokkaita mosaiikkeja esittelevä näyttely A Piece of Cake. Näyttely on avoinna 28.4. saakka.
Tuula Lehtisen näyttely A Piece of Cake Kangasala-talon galleriassa.

Liljamosaiikki, 2007

Tuula Lehtisen näyttelyssä on neljä seinälle ripustettua mosaiikkiteosta vuosilta 2006 – 2012 sekä video, joka valaisee taiteilijan uraa ja teoksia.  Näyttelyn nimi A Piece of Cake, on lainattu yhdestä näyttelyyn kuuluvasta teoksesta. Punaisen eri sävyissä liikkuva teos kuvaa herkullista kakunpalaa. Näyttelyn nimi viittaa myös mosaiikkitekniikkaan.

–        Nimi on hieman ironinen. Mosaiikkitekniikka on kaikkea muuta kuin ”A Piece of Cake”, helppo nakki, vaan päinvastoin aikaa vievää, työlästä ja fyysisesti raskastakin, naurahtaa Tuula Lehtinen. Mutta erittäin palkitsevaa, hän lisää.

–        Ensimmäisen julkisen mosaiikkiteoksen tein Sääksjärven koulukeskukseen, 2000-luvun alussa. Se oli teoskokonaisuus Avaruusaikoja. Sen jälkeen mosaiikkitekniikka on vienyt mukanaan, kertoo Lehtinen.

Näyttelyssä on esillä myös vitriini, jossa on nähtävillä mosaiikin tekemisessä käytettyjä leikkureita ja muita työvälineitä sekä pieniä keraamisia laattoja ja pieniä smalto- ja lasimosaiikin palasia, tesseroita, joita Tuula Lehtinen tilaa Italiasta. Smalto on vanhalla hyvin perinteikkäällä tavalla valmistettua ja värjättyä lasimassaa, jota käytetään mosaiikeissa.

–        Lähetän tehtaalle akvarelleillä tekemiäni väripaletteja, jonka mukaan he toimittavat sopivat sävyt lähes rajattomasta valikoimastaan.

Tietoa taiteilijasta:

Kuvataiteilija Tuula Lehtinen (s. 1956 Tampereella) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on käynyt Suomen Taideakatemian koulun vuosina 1976 – 80. Lehtinen on aloittanut uransa kuvataidekentällä taidegraafikkona, mutta laajentanut työskentelyään muun muassa mosaiikin ja öljyvärimaalauksen alueille. Kangasalan uimahalli Kuohussa on nähtävillä taiteilijan mosaiikki Aaltoilua vuodelta 2009.
Lehtinen pitää aktiivisesti näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen teoksiaan kuuluu useisiin julkisiin ja yksityisiin kokoelmiin sekä Suomessa että Ruotsissa.

Vuosina 2007 – 2010 Tuula Lehtinen toimi grafiikan osaston professorina Bergenin taidekorkeakoulussa Norjassa. Nykyään Lehtisen aikaa vie kaupunkisuunnitteluun ja julkiseen taiteeseen liittyvät konsulttitehtävät, joita hän hoitaa Frei Zimmer Oy:n toimitusjohtajana. Frei Zimmer Oy oli laatimassa muun muassa Tampereen Rantatunnelin taideohjelmaa. Tällä hetkellä yritystä työllistää myös Tampereen raitiotien taideohjelman koordinointi.

Lisätietoja taiteilijasta: www.tuulalehtinen.fi

Tuula Lehtisen näyttely ”A Piece of Cake” on avoinna Kangasala-talon galleriassa 28.4. saakka.

Vinkki:
Jos innostuit mosaiikkitekniikasta, muista Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Valkeakoski-opiston yhdessä järjestämä mosaiikkikurssi pidetään huhtikuun kahtena ensimmäisenä sunnuntaina Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Elämysmosaiikkia taiteen äärellä -kurssilla mosaiikkitekniikkaan ja mosaiikkien historiaan tutustuttaa opettaja Minna Polus. Kurssilla vieraillaan Samuli Heimosen mosaiikeista vaikutteita saaneessa näyttelyssä. Varsinainen työskentely tapahtuu Kangasala-talon galleriassa, jossa on esillä Tuula Lehtisen mosaiikkiteoksista koostuva näyttely. Kurssilla jokainen luo oman pienen mosaiikkitaulun tai -alustan, joka saumataan jälkimmäisellä kokoontumiskerralla.
Kurssimaksu 25 €.

Kurssi:
su 7.4. klo 11-16.45
su 14.4. klo 11-15

Ilmoittautuminen Valkeakoski-opiston nettisivujen kautta Valkeakoski-opisto tai puhelimitse Valkeakoski-opistolle p. 03-56917100.

Lisätietoja:

Johanna Kangas
Tiedottaja
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
johanna.kangas@kangasala-talo.fi
040 773 0196

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
kimmopyykkotaidemuseo.fi
Avoinna ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat maksutta.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste