Uuden kappaleen julkaissut Pate Mustajärvi huhtikuussa Kangasala-talossa

Tänään uuden "Älkää jättäkö" -kappaleen julkaissut Pate Mustajärvi konsertoi keväällä Kangasala-talossa. Tämä(kin) tarina on tosi -kiertue pysähtyy Kangasalla perjantaina 16.4.2021.
Pate Mustajärvi Tämä(kin) tarina on tosi -konserttikiertueellaan Kangasala-talossa 16.4.2021.

• Tänään julkaistu ”Älkää jättäkö” -kappale kertoo karun koskettavasti erään sotilaan kohtalon talvisodan tienhaarassa
• ”Tämä(kin)” tarina on tosi” -soolokiertueella Mustajärvi on kevään aikana mahdollista nähdä, kuulla ja kokea niin teatterien kuin konserttisalien ja klubien lavoilla.

Pate Mustajärven tänään julkaistu single “Älkää jättäkö” on tosipohjaisuudessaan luontainen jatko Mustajärven syksyllä 2019 julkaistulle sooloalbumille “Teillä oli nimet, ja kerran te kuljitte täällä”, jonka sanoituksellinen sisältö perustuu esittäjänsä lapsuudessa kohtaamiin todellisiin persooniin, oman kylän miehiin ja naisiin.

”Älkää jättäkö” kertoo karuin sanankääntein erään Puna-armeijan sotilaan kohtalon yhdessä talvisodan merkittävimmistä taisteluista Pelkosenniemellä. Sotilaan kerrotaan kummittelevan kohtalonsa sinetöimällä tapahtumapaikalla edelleen. Kappaleen on säveltänyt vastikään viihdemusiikin Kullervo Linna -palkinnon pokannut Esa Eloranta ja sanoittanut rovaniemeläinen laulaja ja lauluntekijä Jarkko Honkanen.

“Voimakas tarina tarvitsee uskottavan esittäjän. Tämän vuoksi lähdimme työstämään kappaletta jo lähtökohtaisesti Pate Mustajärvelle. Kappaleen aiheen ja luonteen huomioon ottaen hän on mielestämme ainoa tulkitsija Suomessa, joka kykenee tuomaan tämänkaltaisen tarinan uskottavasti lähelle kuulijaa”, pohjustaa Honkanen sanoittamaansa kappaletta.

Kappaleesta tehdyn videon käsikirjoitti ja ohjasi mm. Aknestik-yhtyeestä tuttu musiikin monitoimimies Jukka Takalo. Kuvauksesta vastasi Antti Pylväs Hauki Mediasta.

“Ohjaajan näkökulmasta Paten keskittyminen tekemiseen ja läsnäolo kameran edessä on ihailtavaa. Mutta miksipä ei olisi, tuhannet esiintymiset ovat koulineet karisman sellaiselle tasolle, että se välittyy linssinkin läpi”, sanailee Takalo.

Älkää jättäkö

esittäjä: Pate Mustajärvi
säv. Esa Eloranta san. Jarkko Honkanen
sov. Ari Kankaanpää
© Ikurin Turpiini 2020
ISRC: FIIKT2000002
kitarat: Ari Kankaanpää
basso: Kari Vehkaluoto
rummut: Tommi Rautiainen
äänitys: Jani Viitanen/Headline Studios
masterointi: Svante Forsbäck/
Chartmakers
kansi: Jan Yrlund/Darkgrove Design

KUUNTELE biisi Spotifyssa TÄÄLTÄ

TÄMÄ(KIN) TARINA ON TOSI

Keväällä 2021 Mustajärven kalenteri täyttyy ”Tamä(kin) tarina on tosi” -soolokonserteista, joissa mies esiintyy kitarasäesteisesti viime vuosien tapaan teatterisalien näyttämöillä, sekä konserttisalien ja klubien lavoilla. Kiertue kaartaa yhteensä 26 paikkakunnalle käynnistyen perjantaina 5.3. Oulun Teatteri Riosta ja päättyen lauantaina 15.5. Karvian Kulttuurikeskus Skantziin.

”Töihin lähdetään innolla ja tietysti toivoen, että maailma on silloin vielä pystyssä ja tapahtumia on edelleen mahdollista järjestää. Se olisi niin meidän ammatikseen esiintyvien kuin yleisönkin edun mukaista”, heittää Mustajärvi.

Konserttien musiikillinen anti koostuu Mustajärven koko liki 40-vuotisesta soolotuotannosta ja saa lisämausteensa kiertueen nimen mukaisesti jo syntyessään legendaarisista Mustajärvi-tarinoista, jotka kuljettavat kuulijan laulujen taustoihin, syntyyn ja seurauksiin – huumoria ja kommelluksia unohtamatta. Säestyksestä vastaa kitaristi Ari Kankaanpää.

Liput ovat nyt myynnissä.

Kotisivut: www.pate.fi
Facebook: @patemustajarviofficial
Instagram: @patemustajarvi
Twitter: @MustajarviPate

Pate Mustajärvi: Tämä(kin) tarina on tosi
pe 16.4.2021 klo 18.30 ja klo 20.30
Liput alk. 31,50 €

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste