Ympäristösertifikaatti Kangasala-talolle

Vastuullinen toiminta on tärkeää Kangasala-talolle. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti on myönnetty talolle 11. elokuuta 2021 ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Kangasala-talo on läpäissyt hyväksytysti Ekokompassin auditoinnin ja sitoutunut noudattamaan Ekokompassin kymmentä kriteeriä. Sertifikaatin myöntäjä on Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy.

Kangasala-talo, kuva: Kari Savolainen

Kangasala-talon ympäristölupaus:

Kangasala-talo tarjoaa monimuotoisesti aineettomia elämyksiä ja hyvinvointia, sekä paikan päällä koettuna että verkossa. Otamme ympäristönäkökohdat huomioon päivittäisessä toiminnassamme ja hankinnoissamme. Kannustamme asiakkaitamme hyödyntämään julkista liikennettä. Talo on hyvin saavutettavissa Kangasalan ydinkeskustassa ja meille on helppo tulla kävellen, pyörällä ja bussilla.

Vuonna 2015 valmistunut Kangasala-talo on uutena rakennuksena lähtökohtaisesti esteetön ja energiatehokas, ja toimintaa on alusta asti rakennettu vastuullisuuden pohjalta. Talo sijaitsee Kangasalan ydinkeskustassa hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Toiminta on jo lähtökohtaisesti vain vähän ympäristöä kuormittavaa.

Kangasala-talon ympäristöohjelman tavoitteet liittyvät jätteen määrän vähentämiseen ja lajitteluun, energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan, logistiikkaan ja liikkumiseen, luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen sekä vastuullisuudesta viestimiseen.

Tavoitteita kohti edetään muun muassa jätteiden lajittelulla, elektroniikkajätteen vähentämisellä, pakkausmateriaalien uusiokäytöllä, ilmastoinnin säädöllä ja etätyön mahdollistamisella. Tapahtumiin ja taidenäyttelyihin tulevaa yleisöä kannustetaan käyttämään oman auton sijaan muita liikkumismuotoja pyöräilystä julkiseen liikenteeseen. Kangasala-talo on mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja suorittamassa STF-merkkiä.

Kangasala-talo viestii ja tiedottaa vastuullisuudesta aktiivisesti asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen. Ympäristötavoitteista kerrotaan esimerkiksi tarjouspyynnöissä ja kannustetaan näin yhteistyökumppaneita panostamaan entistä vastuullisempaan toimintaan. Vastuullisuus huomioidaan yhteistyökumppaneiden valinnassa.

Ekokompassi on yritysten ympäristöjärjestelmä, jossa organisaation toiminnan ympäristövaikutukset arvioidaan kokonaisvaltaisesti. Ympäristövastuun osa-alueet ovat jätehuolto, energiankäyttö, hankinnat, materiaalinkäyttö, kemikaalit, melu, logistiikka ja liikkuminen, viestintä, vaikuttaminen ja luonnon monimuotoisuus.

Vastuullisuus Kangasala-talon verkkosivuilla ›

Kuva (Dropbox) ›

Lisätietoja:

Timo Kotilainen
toimitusjohtaja, Kangasala-talo Oy
p. 040 631 6400
timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Irmeli Jokilampi
viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kangasala-talo Oy
p. 050 300 1391
irmeli.jokilampi@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste