Elokuvailtapäivä Kangasala-talossa 30.3.2022.
Elokuvailtapäivä Kangasala-talossa 30.3.2022.

Elokuvailtapäivä Kangasala-talossa

Elokuvat
  • Vapaa pääsy

Elokuvailtapäivässä Kangasala-talon konserttisalissa katsotaan jälleen vanhoja lyhytelokuvia.

Aluksi pistäydytään hämäläiskylässä eli tarkemmin sanottuna Heponiemen kylässä. Vierailu tapahtuu kesällä 1936, jolloin Kangasalla oli elokuvakamera – tuolloin filmattiin Risto Orkon elokuvaa ”Ja alla oli tulinen järvi”. Seuraavaksi dokumentissa vuodelta 1950 perehdytään suomenhevoseen ja sen merkitykseen. Asia on mitä ajankohtaisin, koska Kangasalan tämän vuoden matkailuteemana ovat hevosvoimat. Osuuskassatoimintaan tutustutaan dokumentissa vuodelta 1952. Seuraavana on vuorossa tallenne Kangasalan maatalousnäyttelystä vuodelta 1959.

Helsingin olympialaisista tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Olympia-aihe on mukana kahdessa uutiskatsauksessa. Finlandia-katsauksessa nro 183 seurataan olympiasoihdun matkaa halki Suomen. Olympiatuli kävi myös Kangasalla, mutta siitä ei harmi kyllä tiedetä olevan filmimateriaalia. Olympialaisissa oli myös arvovieraita kuten Norjan kruununprinssi ja prinsessat sekä Ruotsin prinssi Bertil. Olympiakatsauksessa nähdään useita urheilulajeja ja kisojen päättäjäiset. Elokuvailtapäivä huipentuu Kangasalan vuoden 1961 kotiseutujuhlien taltiointiin.

Valkeakoski-opiston tuntiopettaja, FM Marja Kaikkonen on valinnut elokuvat ja esittelee ne. Suurin osa nyt nähtävistä filmeistä on 1950-luvulta. Elokuvailtapäivässä esitettävistä elokuvista osa löytyy Kangasalan filmiarkistosta, joka on juuri julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Loput ovat Kansallisen audiovisuaalisen arkiston Elonet-palvelussa. Kavi on siirtänyt verkkoon vapaasti katsottavaksi satoja kotimaisia elokuvia. Mukana on uutiskatsauksia, dokumentteja, matkailumainoksia ja kokoillan elokuvia.

Elokuvailtapäivän järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto, Valkeakoski-opisto ja Kangasala-talo.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Elokuvailtapäivä Kangasala-talossa 30.3.2022.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste