Vastuullisuus

Kangasala-talolla on sertifioitu ympäristöohjelma

Vastuullinen toiminta on tärkeää Kangasala-talolle. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti on myönnetty talolle 11. elokuuta 2021 ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Kangasala-talo on läpäissyt hyväksytysti Ekokompassin auditoinnin ja sitoutunut noudattamaan Ekokompassin 10 kriteeriä. Sertifikaatin myöntäjä on Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy.

Kangasala-talon ympäristölupaus

Kangasala-talo tarjoaa monimuotoisesti aineettomia elämyksiä ja hyvinvointia, sekä paikan päällä koettuna että verkossa. Otamme ympäristönäkökohdat huomioon päivittäisessä toiminnassamme ja hankinnoissamme. Kannustamme asiakkaitamme hyödyntämään julkista liikennettä. Talo on hyvin saavutettavissa Kangasalan ydinkeskustassa ja meille on helppo tulla kävellen, pyörällä ja bussilla.

Vuonna 2015 valmistunut Kangasala-talo on uutena rakennuksena lähtökohtaisesti esteetön ja energiatehokas, ja toimintaa on alusta asti rakennettu vastuullisuuden pohjalta. Talo sijaitsee Kangasalan ydinkeskustassa hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Toiminta on jo lähtökohtaisesti vain vähän ympäristöä kuormittavaa.

Kangasala-talon ympäristöohjelman tavoitteet liittyvät jätteen määrän vähentämiseen ja lajitteluun, energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan, logistiikkaan ja liikkumiseen, luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen sekä vastuullisuudesta viestimiseen.

Tavoitteita kohti edetään muun muassa jätteiden lajittelulla, elektroniikkajätteen vähentämisellä, pakkausmateriaalien uusiokäytöllä, ilmastoinnin säädöllä ja etätyön mahdollistamisella. Tapahtumiin ja taidenäyttelyihin tulevaa yleisöä kannustetaan käyttämään oman auton sijaan muita liikkumismuotoja pyöräilystä julkiseen liikenteeseen.

Kangasala-talo viestii ja tiedottaa vastuullisuudesta aktiivisesti asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen. Ympäristötavoitteista kerrotaan esimerkiksi tarjouspyynnöissä ja kannustetaan näin yhteistyökumppaneita panostamaan entistä vastuullisempaan toimintaan. Vastuullisuus huomioidaan yhteistyökumppaneiden valinnassa.

Ekokompassi on yritysten ympäristöjärjestelmä, jossa organisaation toiminnan ympäristövaikutukset arvioidaan kokonaisvaltaisesti. Ympäristövastuun osa-alueet ovat jätehuolto, energiankäyttö, hankinnat, materiaalinkäyttö, kemikaalit, melu, logistiikka ja liikkuminen, viestintä, vaikuttaminen ja luonnon monimuotoisuus.

Kangasala-talolle on myönnetty STF-merkki

Kangasala-talolle on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Kangasala-talo on ensimmäinen toimija Kangasalla, joka saa STF-merkin. Pirkanmaan alueella merkki on yhteensä 12 yrityksellä tai palveluntarjoajalla. Koko Suomessa merkkejä on reilut 200. STF-merkin myöntää Visit Finland. Lisätietoa STF-ohjelmasta.

Päivitämme verkkosivuillemme kevään ja kesän 2023 aikana lisää tietoa vastuullisuudesta ja toiminnastamme kestävän kehityksen hyväksi huomioiden vastuullisuuden eri osa-alueet: sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen vastuu.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste