Esteettömyys

Kangasala-talo sijaitsee lähellä ja meille on helppo tulla

Saapuminen ja pysäköinti

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsevat Kangasalan keskustassa, kylkikyljessä pääkirjaston kanssa, torin ja keskusaukion tuntumassa.

Lähin esteetön pysäköintipaikka sijaitsee Kangasalan torin paikoitusalueella (osoitteessa Torikatu) Apteekin puoleisessa päädyssä. Esteettömältä pysäköintipaikalta on noin 30 metrin matka Kangasala-talon pääoville.
Taksit ja saattajat voivat ajaa Kangasala-talon pääoville Kuohunharjuntieltä.

Liikkuminen ja tilat

Kaikissa Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon tiloissa voi liikkua esteettömästi. Talon pääovet avautuvat automaattisesti. Pääovilla on alle 2 cm:n kynnys.

Kangasala-talossa on kaksi kerrosta ja taidemuseossa kolme kerrosta. Kangasala-talon hissi sijaitsee talon ja kirjaston yhdyskäytävällä, lasioven takana. Taidemuseon hissi sijaitsee museon ensimmäisen kerroksen syvennyksessä.

Lipunmyynti ja taidemuseon sisäänkäynti sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa pääovesta oikealle.

Kangasala-talon konserttisaliin Kangasala-saliin kuljetaan molemmista kerroksista. Salin pääovet sijaitsevat toisessa kerroksessa.

Esteetön WC sijaitsee Kangasala-talon ensimmäisessä kerroksessa. Samassa tilassa on myös lastenhoitohuone.

Talossa liikkumista varten voi lainata pyörätuolia ja lastenrattaita Kangasala-talolta. Taidemuseossa on taitettavia tuoleja lepohetkiä varten.

Induktiosilmukka

Kuulokojeen käyttäjiä varten on Kangasala-saliin asennettu kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä. Parhaimmat paikat löytyvät salin keskirivien reunoilta.

Avustajaa tai apuvälineitä tarvitsevat asiakkaat

Kangasala-talon salissa on kaksi pyörätuolipaikkaa, yksi rivin 10 kummassakin päädyssä. Pyörätuolipaikoille kuljetaan toisen kerroksen ovista. Avustajalle varataan irtotuoli pyörätuolipaikan viereen, ja avustajalippu on maksuton.

Kaikissa Kangasala-talon  tapahtumissa avustajan lipun hinta on katsomopaikoilla 5 € ja irtotuolilla maksuton.

Apuvälineiden kanssa liikkuva voi kulkea Kangasala-talon konserttisaliin ensimmäisestä kerroksesta, lipunmyyntiä vastapäätä olevasta salin ovesta. Permantorivien ja nousevan katsomon ensimmäisen rivin päätypaikoille on esteetön kulku.

Kimmo Pyykkö -taidemuseoon avustajat pääsevät aina maksutta avustettavan kanssa.

Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja K-Kino ovat Vammaiskorttikohteita.

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös meillä. Olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kangasala-taloon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Kangasala-salin tapahtumiin opaskoiran kanssa tulevien asiakkaiden tulee varata paikat etukäteen. Koiralle järjestetään rauhallinen tila tapahtuman ajaksi tai asiakkaalle osoitetaan salista paikka, jonka läheisyydessä on tila koiralle.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Kangasala-salin tapahtumiin saapuvilta asiakkailta peritään 2 €:n naulakkopalvelumaksu.

Muina aikoina Kangasala-talolla ja Kimmo Pyykkö -taidemuseolla on maksuton vaatesäilytys lipunmyyntiä vastapäätä. Vaatesäilytyksen vieressä on pieniä pantittomasti lukittavia lokerikoita.

Lisätietoja Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon esteettömyydestä ja saavutettavuudesta Kangasala-talon infosta.

Konserttivieraita Kangasala-talon aulassa saapumassa tilaisuuteen.

Kangasala-talon ensimmäisen kerroksen lämpiö. Kuva Laura Vanzo

Vammaiskorttikohde

Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja K-Kino ovat Vammaiskorttikohteita.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
Kangasalan matkailuneuvonta
040 773 0148 0400 304 530 050 315 2854
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi  info@visitkangasala.fi

 

Aina jotain erityistä

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Talon uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa ja museon uutiset noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Tietosuojaseloste